“Saar, heb je cadeautips voor Mirthe’s verjaardag?” Naarmate Mirthe ouder wordt vind ik het steeds lastiger om een cadeau te bedenken. Want wat koop je voor een iemand die een beperking heeft en niet echt speelt met speelgoed?

Ik ben op zoek gegaan naar cadeautips voor Mirthe’s 10e verjaardag. Maar ik kon weinig artikelen en blogs vinden die schrijven over dit onderwerp. Dan schrijf ik toch zelf een blog over cadeautips?

Wij staan voor inclusie, daarom zijn alle presentjes geschikt voor alle kinderen. En natuurlijk ook leuk en handig voor volwassenen.
Veel van de cadeaus zijn wel duurder, maar bij ons zijn er vrienden en familie die samen een duurder cadeau geven. O, uiteraard heb ik wat tips voor budget cadeaus.

Cadeautip 1: Verzwaringsknuffel van Educadora webshop.

Mijn eerste cadeautip is een verzwaringsknuffel,
Ik had al veel gelezen en gehoord over verzwaringsdekens en -knuffels. Toch had ik mijn twijfels of dit iets voor Mirthe zou zijn.

Verzwaringsdekens worden veel gebruikt bij kinderen met ADHD en autisme. Maar ook bij mensen met slapeloosheid. De dekens, knuffels en andere verzwaringsartikelen worden vooral gebruikt voor mensen die prikkels moeilijker kunnen verwerken.

Wij hebben voor Mirthe een verzwaringsknuffel gekozen in de vorm van een schildpad. Deze hebben wij besteld bij EDUCADORA.
De eigenaresse van de webshop heeft ons goed geadviseerd. Het gewicht van de knuffel moet niet te zwaar of te licht zijn. Anders heeft het geen optimale werking.

We hebben de schildpad nu een paar weken en wij zien echt verschil bij Mirthe. Mirthe heeft last van spasmes, een soort kramp. Daarnaast zoekt Mirthe soms ons op. Ze wil dan geknuffeld worden. Wat niet altijd kan. We leggen de verzwaringsknuffel op haar heup, rug en/of schouders. Of laten haar mee knuffelen. Het geeft een bepaalde druk waardoor zij meer tot rust en (letterlijk)ontspanning komt.

Stiekem vind ik dit cadeau zelf ook erg fijn. Soms zit ik op de bank met de knuffel op schoot, tv te kijken.

Een praktisch cadeau met een prijs dat afhangt van de zwaarte en grootte van de knuffel. Vanaf €30,-

#Cadeautip 2: Broodtrommel en strandlaken van Glitz4kids

Ken jij Glits4kids al? Misschien van Mr, en Mrs. Glitz gehoord? Oftewel Micheal zijn zijn vrouw Helena. Dit bedrijf heeft een mooi en bijzonder verhaal. Dat lees je op hun site.

Ik ken deze webshop bijna vanaf het begin en ik heb hen zien groeien. Ze maken hele toffe gepersonaliseerde items. Alle designs zijn door hen ontworpen!

Op zoek naar cadeaus voor Mirthe kwam ik leuke items tegen op hun website. Ik zag een trommeltje met een regenboog. Diegene die ons goed kent weet dat de regenboog een belangrijk teken is voor ons. Wij gebruiken zelf altijd trommeltjes om spuitjes van de medicatie in te bewaren. Bijvoorbeeld als we op stap gaan. Hoe tof is het trommeltje met haar eigen naam. Uniek en persoonlijk. En vooral handig als je kind naar school gaat dan kan hij/zij zijn/haar trommel terugvinden.

We hebben één standlaken voor Mirthe, maar een tweede is wel handig. Zeker als we wat vaker in de jacuzzi willen. Daarvoor ben je ook bij Glitz4kids aan het goede adres. Er zijn vele leuke designs. Wij kozen een stoere leeuw met kleuren van de rolstoel (als je goed kijkt) en natuurlijk mag daar de naam niet op ontbreken. Hij is lekker zacht en groot, ideaal voor Mirthe!

Een cadeau dat met liefde is gemaakt.
Strandlaken: €29,95
Broodtrommel: €14.95

#Cadeautip 3: Billy schoenen van Zipper en Zo

Schoenen als cadeau? Ja, waarom niet. Ik weet nog goed dat mijn oma mijn meenam om kleding uit te zoeken voor mijn verjaardag. Fijne herinnering.
Mirthe heeft in voorgaande jaren aangepaste kleding gehad van opa en oma. Of zij gaven geld zodat wij (met geld bijleggen) zelf iets konden uitzoeken.

Mirthe heeft al twee paar Billy schoenen van Zipper en zo, dat gerund wordt door ouders met een geweldige dochter met het RETT-syndroom.

Ik heb lang gezocht naar schoenen die geschikt zij voor Mirthe. Jarenlang heeft zijn spalken voor de stand van haar voeten gehad. Geen schoen was goed. Of ze waren te groot of ik kreeg Mirthe’s voet er niet in.
Maar deze schoenen zijn geweldig. Billy schoenen hebben een rits die over de neus van de schoen gaat tot aan de boven kant van de schoen. Zou vouw je de schoenen als het ware openen en kan de voet er gemakkelijk in.
Deze schoenen zijn ook geschikt voor kinderen die (nog) geen veters kunnen strikken of volwassenen waarbij aan en uit doen van schoenen moeizaam gaat,

Mirthe kreeg stoere sneakers met grijs en roze voor haar verjaardag,
Een stoer cadeau €75,-

#Cadeautip 4: Sjaal, shirts, assecoires van MiKi4all

Uiteraard mag deze tip voor cadeaus niet ontbreken. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, omdat dit mijn eigen bedrijf is.

MiKi4all is het bedrijf van vriendin Shirin (mamavankian) en mijzelf. Het is ooit begonnen als een hobby en nu uitgegroeid tot een bedrijf met een missie: De wereld inclusiever maken.

Wij verkopen handgemaakte sjaals die speeksel/kwijl absorberen. De sjaals kunnen ook bedrukt worden met naam of een van de andere ontwerpen. Trouwens het is en super tof kraamcadeau, want het geboortekaartje kan op de sjaal bedrukt worden.

Niet alleen de sjaals zijn een top cadeau, maar wat denk je van een shirt of trui met quote.
Mirthe deelde shirts uit op haar groep. Allemaal met dezelfde text “Perfectly imperfect” voor de meiden en “normal is boring” voor de enige jongen in het gezelschap.

Weet je niet welke sjaal je specifiek wil of wil je liever een cadeaubon om zelf iets uit bezoeken? Dan biedt Miki4all jou de uitkomst. Je kan cadeaubonnen bestellen. Deze worden per post of digitaal verstuurd. Ideaal voor familie en vrienden die niet weten wat je smaak is.

Cadeau verkrijgbaar vanaf €7,50

#cadeautip 5 Kindermake-up van Toot!

In mijn laatste blog schreef ik al over kort Toot! Een geweldig minder make-up merk. Binnenkort zal ik hier een uitgebreidere blog over maken. Dit is toch wel een heel tof cadeau voor iedereen met en zonder beperking. Iedereen verdient het om er mooi uit te zien en samen te spelen.

Voor Toot! geldt ook dat er cadeaubonnen te koop zijn.

Een cadeau vol verwennerij vanaf €9,95 

#cadeautip 6 Trilkussen

Het klinkt wat raar, een trilkussen. Maar voor de prikkelverwerking erg fijn. Bij de minste aanraking gaat het kussen trillen. Zo proberen we wat actie en reactie te stimuleren.
Mirthe houdt van trilling en het geeft een soort massage:)

Trilkussens zijn zijn er in vele soorten en maten, een trilslang, mini schildpad, een tekkel en verschillende kussens.
Het trilkussen is voor iedereen geschikt en fijn om mee te werken. Zoals kinderen die bewegingsdrang hebben of prikkelverwerkingsproblemen. 

De senseez zijn er al vanaf €9.99

Nog een paar budget cadeautips

Carzy Foaming soap Wie kent ze niet, de knetterzepen? Nu is er ook een foam voorzien van geur, kleur en een sensatie voor de tast. Een cadeau met een geur vanaf €5,99

De zingende cactus is de favoriet van Matthijs. Het zorgt voor heel veel plezier en he stimuleert de actie reactie van kind. Niet alleen leuk voor kleine kinderen maar ook voor grote (lees; volwassenen) 
Een cadeau voor jong en oud vanaf €17.95

Kinetic sand is heerlijk spelen met zand. Dat gun ik elk kind. Het is zeer goed voor de motoriek en de sensorische integratie. 
Het zand is in allerlei vormen te kneden, je kan zelfs zonder water kastelen van van maken. 
Een fijn cadeau in handen. Vanaf €10,95 

BONUSTIP

Neem eens een kijkje op www.budgetsnoezelen.nl en in de Action.
Veel leuke cadeaus voor jong en oud met en zonder beperking.

Heb jij wat aan deze tip of een toevoeging?