Het was even de vraag of het ging lukken, maar maandag 11 april zat ik op de blogboot. .
De week ervoor was ik niet fit. Pijn in de keel, geen stem meer, maar gelukkig geen Corona. Niet wetende dat ik, nu ik dit schrijf, net uit thuisisolatie ben vanwege Corona.

Dit was mijn tweede keer met de blogboot en ik hoop ook niet de laatste keer. De vorige editie van de blogboot was al een succes
Marguerita van Marstyle verzorgde de blogboot in samenwerking met Starboard. Het was een heerlijke toch door de Amsterdamse grachten.

Gezellig om dit samen te doen met een aantal blogvriendinnen.
Tijdens de vaart kregen we presenties over verschillende producten. Om te beginnen Fantt!

Fantt

Dit bedrijf verkoopt snijplanken. Wat is er nou zo bijzonder aan een snijplank? Niet alleen de vorm van de olifant is gaaf, maar ook het verhaal achter dit bedrijf is bijzonder. Diegene die mij kennen weten dat ik altijd dol ben op bedrijven en initiatieven met een bijzonder verhaal.

FANTT maakt de snijplanken van twee soorten gecertificeerd hout beukenhout en eikenhout. Het wordt plastic vrij verpakt en duurzaam verscheept. Het mooiste van dit alles, Fantt doneert 10% van de winst aan Wereld Natuur Fonds. Prachtig verhaal achter het bedrijf. 

Fantt is niet het enige duurzame merk dat aanwezig was.

Toot!

Een make-up meisje ben ik niet. Vroeger speelde ik er wel mee, nu poeder ik af en toe mijn gezicht. Wat ik bij vooral herinner is de geur van van de make-up voor kinderen. Wat stonk dat eigenlijk.

Marguerita vertelde ons over Toot! Het kindermake-up merk van Nederland.

De kindermake-up is gemaakt van natuurlijk ingredienten, vegan, huidvriendelijk en dierproefvrij. Weer zo’n fantastisch merk die een steent bijdraagt aan een mooiere wereld.

We hebben de make-up aan Mirthe voor haar verjaardag gegeven. Wat had ze een plezier van de het poederen. Die kwast kriebelt lekker.
Wie weet dat ik nog eens een uitgebreidere blog hierover schrijf.

Gezinnig

u was het woord aan Rianne. Het begon met een leuke quiz. Echt een quiz was het misschien niet. Maar de vragen zie zij stelde zette mij wel aan het denken.
“Hoe zit het bed ritueel met je kind eruit?” Gevolgd door twee keuzes. We raakten op de bood in gesprek over onze antwoorden. Mirthe zorgt er bij ons wel voor dat het een ritueel is. Zij heeft die structuur nodig, maar dat is niet voor iedereen zo.

Rianne van Gezinnig heeft een aantal geweldige boeken geschreven. Bijvoorbeeld Slaapklets.  Voor elk kind is het belangrijk om rustig en lekker te gaan slapen. 

Dit boek is een praktisch en leuk hulpmiddel om dat te doen. Slaapklets laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Er is een nieuws boek van Gezinnig, Emotieklets. Tijdens mijn werk als leerkracht heb ik veel kinderen gezien die moeite hebben met uiten van emoties, laat staan het verwoorden ervan. Het is een moeilijk en beladen onderwerp om als ouder met je kind over te praten.
Daarom is dit boek, Emotieklets, een fantastische uitkomst. Zie het als een hulpmiddel om je kind beter te leren begrijpen. Ik denk stiekem dat wij, ouders, ook veel van dit boek kunnen leren. 

Ik heb zin om dit boek te lezen en wellicht te gebruiken in mijn dagelijks werk op de school waar ik nu werk.

Het boek slaapklets voor kleuters, wil ik wel eens met Mirthe bekijken. Ik heb al gezien dat er opdrachten in staan die je kan doen! Wij denken niet voor niets in mogelijkheden.

Ken jij al een van de boeken?