Wat maar weinig mensen weten is dat handletteren één van mijn grote hobby’s is.
Door mijn gedachten op te schrijven maak ik mijn hoofd leeg. Ik gebruik hiervoor een bullet journal, brushpennen, papier en heel veel washitape. Naast handletteren houd ik ook van fotograferen. Foto’s zijn een tastbare herinnering van bijzondere momenten. Onder ‘bijzonder’ versta ik niet alleen fijn herinneringen, maar ook de minder mooie. Dit soort momenten horen bij het leven. Door dit te fotograferen, er over te bloggen en vloggen bijven ze leven en werkt het ook om zaken te verwerken.

Een prachtig cadeau.

Twee weken terug ontving ik een mooi ingepakt pakketje van Froukje. Zij is eigenaresse van To Remember. Een webshop met prachtige producten om belangrijke momenten te vereeuwigen en er tastbare herinneringen van te maken. De winkel is ontstaan uit een behoefte om momenten in het leven tastbaar te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een jaarboek. Ik mocht het jaarboek vullen met mijn belangrijke, soms emotionele momenten en er een blog over schrijven.

De inhoud van het pakketje dat ik ontvangen heb was zorgvuldig in mooi ingepakt. Het was een waar feestje om uit te pakken.
In het doosje zat een lief en persoonlijk kaartje, washitapes, stickers en een invulboek.

Het invulboek, oftewel de  “Journal of 2021”, is een boekje waar je de mooiste momenten van het jaar kan invullen.

Een ingepakt roze cadeau, met daar boven stickervellen en drie rollen wasjitape
Prachtig ingepakt!

Ideaal invulboek voor handletteren en journalen.

De kaft van het boekje is stevig en voorzien van een ringband. Het papier in het boek je is dik. Dat is fijn, want ik werk graag met aquamarkers, brushpennen en andere pennen die snel doordrukken of lekker. Ik kreeg meteen ideeën hoe ik dit boekje wilde gaan vullen. Vullen met wat er geweest is, mooi momenten en de momenten die je raken. Foto’s zeggen vaak meer dan duidzend woorden, daarom wil ik het boekje hiermee vullen. Het afgelopen jaar mijn Instax Mini veel te weinig gebruikt. Zonde, want daarmee had ik de bladzijdes willen vullen. Gelukkig zijn er winkels en websites waar ik foto’s kan laten afdrukken.
Ik heb gekozen voor de Hema. Daar kan je foto’s direct laten afdrukken. En het toffe is dat je die op
polaroid formaat kan krijgen. Ideaal voor mijn journal.

Op de eerste bladzijde kan je persoonlijke gegevens invullen en je doelen voor het jaar beschrijven. Omdat ik halverwege het jaar ben gestart met het boekje, heb ik geen nieuwe doelen gesteld. Wel heb ik de doelen genoteerd voor de komende periode en met terugwerkende kracht nog doelen ingevuld.
Bij elke nieuwe maand zijn er twee bladzijdes die je kan invullen. De bladzijde over de maand en een bladzijde met het “nieuws van die maand” en het “mooiste moment” van die maand. Gevolgd door een aantal lege bladzijdes, daar waar je je creativiteit op los kunt laten gaan.

Rechts bovenin liggen vellen met stickers. links het kaartjes en de rollen washitapes. en het roze boekje , de journal
Journal of 2021

Elke maand vol tastbare herinneringen

Ook al zijn we halverwege het jaar 20210, toch begin ik bij januari. Januari was een maand vol emoties. Want in de maand was het de eerste keer dat wij de ambulance moesten bellen. Het ging helemaal mis met Mirthe. Een mooi moment is het niet. Zoals ik eerder beschreef horen deze gebeurtenissen wel bij het leven. Wil je weten wat er gebeurde lees dan ook de blog: Dit had haar laatste foto kunnen zijn.

De foto’s die bij dit heftige moment pasten heb ik uitgeknipt en ze op de lege pagina geplakt. Ik ben dol op washitapes en stickers, je zou het haast een verslaving kunnen noemen. Ik was daarom ook blij verrast met de leuke washitapes en stickers van Froukje.
De stickers passen erg goed bij de journal van To Remember. Niet de heel typische teksten en quotes. Deze
stickers zijn namelijk ook erg actueel. Denk hierbij aan de pandemie waar wij mee te maken hebben. Ik koos er voor om de bladzijdes te beplakken met stickers rondom COVID. We zaten tenslotte in het ziekenhuis tijdens een lockdown. Niet bepaald een fijn periode.
De stickers en de washitapes zijn speciaal ontworpen voor To Remember door Matia Studio.

Niet alle maanden heb ik ingevuld, dat komt later. Ik heb er voor gekozen om voor nu wat hoogte- en dieptepunten uit te lichten.
Een diepte punt was natuurlijk in januari, het hoogtepunt was wel de maand mei!
Van die maand heb ik een feestje gemaakt. Dat was het natuurlijk ook, want Mirthe werd 9 jaar en kreeg een heel bijzonder cadeau (daarover schrijf ik later meer).
Ik heb letterlijk er een tastbare pagina van gemaak. Een pagina om van alles te voelen. Dat waar Mirthe juist goed in is
.

“Journal of 2021” – een bijzonder jaar.

Eerder in deze blog vertelde ik dat handletteren mijn gedachten kan verzetten. Het werken aan de pagina’s in dit invulboek, geeft ook rust. Ik kan bepaalde zaken loslaten. Tijdens het invullen van het boek kwam ik op 3 tips hoe en waarvoor je dit boek nog meer voor kan gebruiken.

#Tip 1: Gebruik het invulboek als dagboek.

Door het boekje als dagboek te gebruiken. is het makkelijker bij te houden. En zitten de gebeurtenissen recent opgeslagen in je hersenen. Print je foto’s uit of maak een foto met je Instax camera.

#Tip 2: Een persoonlijke agenda.

Vul het boek je in als agenda. De eerste pagina van de maand kan je een overzicht maken van de dagen. De lege pagina’s kan je alvast de belangrijke afspraken vooruit plannen. Of als planning/naslagwerk als je een bijzonder feest organist

#Tip 3: Geef het cadeau aan iemand.

Je kan natuurlijk het invulboek natuurlijk cadeau doen aan iemand, maar dat is niet wat ik bedoel. Vul het boek in met mooie anekdotes, foto’s en lieve teksten. Als een cadeau voor een dierbare.

Ik vind het invulboek “Journal of 2021” fijn om mee te werken. Vooral om mijn gedachten op papier te zetten in korte quotes en zinnen. om zo een tastbare herinnering te maken.

Maak jij gebruik van een (bullet)journal? Hoe zorg jij voor een tastbare herinnering?