Herken je dat? Je bakt een cake of lekkere koekjes, maar al voor het de oven in gaat ben je al misselijk. Misselijk van het deeg of  het beslag waar je van hebt zitten snoepen.

Dit is echt “the story of my life”!

Stiekem snoepen van het deeg

Vroeger bakte ik geregeld koekjes met mijn moeder, broertje en zusjes. Ondertussen snoepten wij stiekem van het deeg. Echt stiekem was het niet, moeders hebben dat altijd door.
Nog steeds, als ik een cake of zandkoekjes bak, lik ik de mixer af of eet van het deeg.
Het zal je vast niet verbazen dat ik dol ben op Ben&Jerry Cookie Dough.

Let’s Dough it!

Een poosje terug kwam op de website van Let’s Dough It terecht.
Watertandend achter mijn computer, bekeek ik al het lekkers. Ik wist niet dat er zoveel smaken cookie dough waren. 

Ik las het verhaal van Sylke en Roy. De eigenaren van de webshop vol lekkernijen. Het verhaal van Sylke is mij niet onbekend. Ik eet liever het deeg op dan de koekjes. Alleen…snoepen van het deeg is niet bepaald veilig vanwege het gebruik van rauwe eieren. Zij zijn op zoek gegaan naar een deeg die wel veilig is om van te eten. En het is Sylke en Roy gelukt!

Zou het het net zo lekker zijn?

Om je vingers bij af te likken

Ik heb een doos vol verrassingen ontvangen. Toen ik het pakket opende kwam er al een heerlijke geur mij tegemoet. Wat zat er allemaal veel in! Een fudge bar, verschillende smaken cookie doughs en een chocolade pasta.
Het zag er allemaal zo lekker uit. Help, waar moet ik beginnen met proeven?

De Raspberry Cheesecake Pepernoten Fudge Bar, een hele mond vol. En dat was het ook. Ik nam een hap en kon in eerste instantie niet alle smaken thuis brengen. Ik proefde de pepernoten en de cheesecake, maar wat was het andere wat ik proefde?. Nog maar een hap. En er volgde nog meer happen, voor ik het door had was de helft van de fudge bar al op. Toen herkende ik ineens de andere smaak, schuimpjes. Even ging ik in mijn gedachten terug naar min minder moment. De pieten en de Sint kwamen de klas binnen en het strooigoed vloog door de klas. Snel pakte ik een pepernoot en een schuimpje en stopte dit in mijn mond. Die smaaksensatie was precies wat ik nu eerwaarde met het eten van de reep. Het was zo lekker dat ik mijn vingers erbij af likte.
Ze hebben nog meer overheerlijke Doughlicious Snacks!

Overheerlijke cakebeslag en Nutzly

De fudge bar was al een groot succes. Nu de rest proeven. Niet alleen snoep ik graag van koekdeeg maar ook van cakebeslag. In het pakket zat de Vegan Cinnamon Cake Beslag.

Regelmatig bak ik wel koekjes en cake, maar deze zijn nooit vegan. Daarom was ik extra benieuwd naar de vegan cake beslag. Ik maakte een lekkere bak koffie, pakte een lepel en ging op de bank zitten. Ik lepelde een hap uit het bakje en proefde het cakebeslag. Dit keer bakte ik geen cake, ik at cakebeslag uit een bakje. Oh, wat is dit lekker zeg.

Natuurlijk kan de overheerlijke Nutzly niet ontbreken. Een witte chocolade hazelnoot pasta. Dit en een overheerlijk chocopasta bijvoorbeeld voor op brood. Ik ben geen brood eter, maar je kan mij wel blij maken met een broodje Nutzly. Wat is dit lekker zeg.

Koekjes bakken

Nog even over de bakjes verrukkelijk cookie dough. Je kan dit, net als bij het cakebeslag, uit een bakje lepelen, maar je kan er ook cookies van bakken! Net zo lekker. Bij het pakket zat ook een kaartje met een beschrijving voor het bakken van de koekjes. Heel simpel. Oven voorverwarmen op 200 graden, bolletjes/koekjes maken en deze 12-15 minuten in de oven. Wanneer de tijd om is, haal je de koekjes uit de oven en laat je ze afkoelen en “klaar is Saar.”

Menukaart

Lets dough it heeft een zeer uitgebreid assortiment. Van koekdeeg tot cakebeslag van fudge bars tot chocolade pasta. Het is bijna Pakjesavond  en wil je niet de standaard pepernoten en chocoladeletters op tafel zetten? Zoek je een origineel cadeau? Ben jij ook een zo’n snoepert en zit je te watertanden terwijl je dit leest? Check dan de cookiedough menukaart

Weet je wat extra leuk is! Je krijgt nu 10% korting op je bestelling met “DEGROENTJES10”

Wat is jouw favoriete Cookie Dough smaak?