Wanneer ik deze blog schrijf is het heerlijk weer buiten. De zon schijnt en we hebben een ontspannen weekend. Ik denk meteen aan een paar weekenden terug. Op zaterdag 29 mei mocht Mirthe een exclusieve onderscheiding in ontvangst nemen. Een vrijwilliger van Stichting Opkikker kwam speciaal voor Mirthe bij het logeerhuis en overhandigde deze medaille op een wel heel bijzondere manier! 

Mei 2015: Super Opkikkerdag

Het is 30 mei 2015 en Mirthe is net 3 jaar geworden en we waren op weg naar De Eemhof.
Vandaag was het zover! Ons gezin werd in het zonnetje gezet. We waren uitgenodigd voor een Super Opkikkerdag. Het was een dag om nooit te vergeten.

Deze overweldigende dag begonnen wij met een gezamenlijke opening en kregen een hapje en een drankje. Een tante van Matthijs is vrijwilligster bij de Stichting en was onze begeleider voor vandaag.
Onze eerste activiteit bevond zicht in een van de huisjes op het vakantiepark. Eenmaal in het huisje werd ons al snel duidelijk wat we gingen doen. Er stond een fotograaf ons op te wachten, dus een fotoshoot van ons gezin! Het zijn prachtige foto’s geworden van ons drieën.

Vervolgens stond er iets spannends gepland: een helikoptervlucht! Matthijs’ tante bleef bij Mirthe en wij mochten de helikopter in. We hadden een fantastische vlucht van zo’n 10 minuutjes. We keken onze ogen uit. Het was spannend, maar geen spijt van dat ik was ingestapt. 

Vllak voor de lunch kregen Mirthe en ik nog een heerlijke massage en mocht Matthijs in een stoere sportauto meerijden!

Na de lunch hebben we het subtropisch zwembad onveilig gemaakt. De neef van Matthijs is duiker bij de brandweer én vrijwilliger bij Opkikker. Hij ging met ons mee en maakte een aantal toffe foto’s

Even konden we alle zorgen vergeten.

Lees hier het verhaal van Lucas. Matthijs schonk zijn brandweer auto’s na een Opkikkerdag.

Ambassadeur

Even weer naar het nu! Een paar weken terug sprak ik iemand op Clubhouse. Hij was zelf kinderambassadeur van de stichting. Ik vertelde hem dat Mirthe jaren geleden een Super Opkikerdag gehad, maar geen ambassadeur was. Hij ging er achteraan. Een paar dagen later kreeg ik een mailadres. Wat bleek: Mirthe was ten tijde van de verwendag 3 jaar en te jong voor het ambassadeurschap. Opkikker heeft er voor verzorgd dat Mirthe alsnog ambassadeur is geworden.
We kregen een pakket thuisgestuurd met een speldje, folders en visitekaartjes.
Vanaf nu Is Mirthe echt ambassadeur.

Elk jaar zijn er ambassadeursdagen. Tijdens deze dag worden de nieuwe ambassadeur verwelkomen.
Vanwege COVID zijn er dit jaar geen speciale dagen georganiseerd, maar zijn de kinderen aan de deur verrast. Een paar dagen voor de uitreiking zijn wij gebeld om een afspraak te maken. Omdat Mirthe bij het logeerhuis zou zijn, zijn ze Mirthe daar gaan verrassen!

Een bijzondere onderscheiding

Een vrijwilliger van Stichting Opkikker kwam op 29 mei 2021 bij het logeerhuis aan de deur. Matthijs en ik waren daar al en hadden Mirthe mee naar buiten genomen. Mirthe werd niet verrast door zomaar een vrijwilliger, maar door de brandweermannen van Brandweer Lelystad! Ze kwamen met een speciale brandweerauto voorrijden.

Een van de vrijwilligers had wel een heel bijzondere kaart meegenomen. Een kaart met een video erin! 
Op die video was te zien dat er iets heel waardevols gemaakt en vervoerd werd. Speciaal voor de nieuwe Opkikker ambassadeurs. Maar wat was dat nou precies? Gelukkig bleek het koffertje – dat te zien was in de video – in de auto van de vrijwilliger te liggen. Deze werd er natuurlijk meteen bij gepakt! En wat bleek? Daar zat een hele bijzondere Opkikkermedaille in, speciaal voor Mirthe! Deze werd direct door mij opgespeld bij de trotse Mirthe, waarna de kinderchampagne werd opengetrokken om hier samen op te proosten! En wij dronken graag een glaasje mee!

We kletsen nog wat na met de brandweerlieden en maakten wat mooie foto’s. Speciaal voor Mirthe deed de chauffeur de sirenes en lampen aan. Even schrok Mirthe maar moest naar er flink om lachen. Dat geluid kwam goed binnen.
Wij, als ouders, maar ook de vrijwilligers genoten zichtbaar van het plezier wat van MIrthe’s gezicht af te lezen was.

Nu is Mirthe echt een ambassadrice! Maar wat doet Stichting Opkikker precies?

Stichting Opkikker

Ruim 26 jaar verzorgt Stichting Opkikker lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek of gehandicapt kind. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren, ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek! Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend, op allerlei manieren, in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden!

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op Stichting Opkikker

Mirthe heeft jouw hulp nodig!

Wat betekent het voor Mirthe (en ons) dat zij ambassadrice is?
Eens in het jaar is er een ambassadeursdag. Dan worden alle ambassadeurs in het zonnetje gezet samen met hun gezinnen. Maar wij willen ons ook op een andere manier inzetten. Daar heeft Mirthe jouw hulp bij nodig!

Heb jij een oud mobieltje of meer? Lever deze dan bij ons in!

 Ze worden goed gerecycled door Eeko. Voor elke mobiele telefoon krijgt de stichting een vergoeding. In het afgelopen half jaar zijn er al bijna 30.000 mobieltje ingezameld!

Dus heb jij een oud mobieltje of misschien wel meer?
Stuur deze dan naar ons op!

De Groentjes
Postbus 22063
1302CB Almere

Wij zien graag jouw oude mobieltje tegemoet!