Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was 15 maart 2020: De scholen gingen sluiten. 
De aantal COVID-19 besmettingen liepen hoog op. Er spookte van alles door mijn hoofd. “Naar de winkel is te risicovol.
Wat als Mirthe besmet raakt? Wat als wij ziek worden?” Zo waren er veel meer gedachtes. De boodschappen lieten we bezorgen of buren gingen voor ons naar de winkel. Buiten komen deden we niet.

Hulp uit onverwachte hoek

Alma, een hele lieve vrouw uit onze kerk, wilde heel graag wat voor ons doen. Zij bood aan om zaterdags voor ons te koken. Elke zaterdag tussen 17.00-17.30 uur stond Alma voor onze deur. We genoten van de lekkerste ovenschotels, rijstgerechten en andere recepten. Zelfs aan een toetje werd gedacht. Zaterdag was voor ons echt een dag zonder zorgen. Fijn, in een tijd waarin wij veel zorgen hadden. Alma heeft voor ons gekookt tot de scholen weer opengingen en Sarah weer ging werken. Nu nog een manier vinden om deze bijzondere vrouw te bedanken.

Dilmah

Toen kwam Dilmah thee op ons pad. Dilmah is een prachtig familiebedrijf met een missie. Het produceren van thee met respect voor de natuur en een eerlijke loon voor de arbeiders. Alle thee van Dilmah komt uit Sri Lanka, daar waar het bedrijf door de familie Fernando is opgezet. Dilmah staat het meest bekend door hun authentieke Ceylonthee. Wij kregen een geweldig pakket van deze theemakers. Dit bracht ons op het idee om Alma te bedenken met een high-tea.

Heerlijke high-tea

Zaterdagochtend maakte wij de doos open. De geur van de theetjes kwam ons al tegemoet.
Er zaten niet alleen theezakjes in, maar ook kopjes, schotels en een theepot.
Samen met Mirthe bakte ik paddestoelen cupcakes en dekten we de tafel. Alles stond klaar; de theekopjes, schotels, theepot, de zeef, Mirthe’s cupcakes en nog meer lekkere hapjes. De high tea kon beginnen.

Ceylon Cinnamon

Alma koos als eerste welke thee we gingen proeven. Het werd de Ceylon Cinnamon Spice Tea. Een heerlijke thee met kaneel en andere specerijen. Door de kruiden en specerijen is deze thee uitermate geschikt voor een koude herfstdag. De thee rook en smaakte heerlijk, zeker bij een zelfgebakken paddestoelen cupcake. 
Matthijs was de volgende die een smaak mocht uitkiezen. Hij koos (uiteraard) voor het blikje met het groene label: Moroccan Mint Green Tea. Deze groene thee was verfrissend lekker. We dronken en aten er flink op los. Bananensoesjes, tompoucen, bonbons en hartige wraps. Als laatste koos ik voor Rooibos; mijn lievelingsthee. Ook deze thee van Dilmah is een echte aanrader voor de liefhebber.

Dankbaar zijn

Het was een fijn samen zijn. Wij zijn dankbaar dat we op deze manier, met behulp van Dilmah, Alma konden bedanken voor wat zij voor ons gedaan heeft. Wat voor haar misschien een kleine moeite was, was voor ons van grote betekenis.

Vooral in deze tijd is het zo belangrijk om naar elkaar om te zien!
Het hoeft geen high-tea te zijn Je kan iemand een kaartje sturen, bos je bloemen laten bezorgen bij een eenzame oudere of maak een praatje met de buurman.
Je kan natuurlijk heerlijke Dilmah theegestellen. Doe wat van de thee in een bakje of zakje en stuur dit op naar iemand die jij een warme groet wilt brengen.

Wie wil jij een bedanken? Wie wil jij een warme groet brengen?