De afgelopen weken zijn wij erg druk geweest met de verbouwing van Mirthe’s slaapkamer.

Wij hadden al heel lang plannen om haar kamer aan te pakken. Het behang wat er op zat, was niet wat wij voor haar uitgekozen hadden. De kamer was eerst een logeerkamer, maar toen Mirthe nog geen 1 jaar oud was kreeg ze al een eenpersoonsbed die niet in haar kleine kamertje paste. Dus werd de logeerkamer haar kamer.

Helaas hebben wij alleen deze oude foto

Villa Pardoes

In februari 2019 mochten wij een week in Villa Pardoes verblijven.
Zodra wij de kamer zagen, waar Mirthe mocht slapen, wisten wij het zeker: “Mirthe krijgt een jungle kamer”.
Heel het appartement stond in het teken van het thema “Safari”. Alles was groen en de slaapkamer had prachtige muurschilderingen van dieren. Er hingen touwen met knuffelapen eraan, in het plafond zaten spotjes die van kleur konden wisselen en er was prachtig snoezelmateriaal.
Het was alsof je je in een sprookje waande. Dit wilden wij ook thuis creëren. Een slaapkamer waar Mirthe tot rust kan komen, waar wij samen tot rust kunnen komen en genieten van het het samen zijn. Een plek die even je zorgen doet vergeten.

De slaapkamer die osn geïnspireerd heeft.

De afgelopen 1,5 jaar hebben wij gespaard om onze droomkamer voor Mirthe te realiseren.

Fotobehang

We waren er snel over uit dat de wand aan het hoofdeind voorzien zou worden van laminaat, net zoals in onze eigen slaapkamer. 
Voor de wand achter Mirthe’s bed hebben wij heel lang met het idee gelopen om er een muurschildering op te laten plaatsen. Uiteindelijk bedachten wij ons dat dit over een paar jaar te kinderlijk zou zijn voor Mirthe. Wij zijn op zoek gegaan naar fotobehang. Na lang zoeken vonden wij een prachtig, ietwat mystiek, fotobehang met een echte junglelook. We waren opslag verliefd op dit behang.

Nu nog de aankleding en accessoires voor de slaapkamer. 

Giraffe

Wij kwamen in contact met Fabryk Design. Een bedrijf die prachtige en uiteenlopende woonaccessoires ontwerpt en maakt. 

Van een vriendin hoorde ik al zeer positieve verhalen over dit bedrijf. Zij heeft in haar tuin een ronde tuinplaat hangen.
In overleg met Fabryk Design mochten wij iets uitzoeken voor in de nieuwe “jungle” kamer van Mirthe.
Tijdens het surfen op hun website kwamen wij een geometrische giraffe kalfje tegen. “Die moeten we hebben”, zeiden Matthijs en ik tegen elkaar. Een paar weken terug ontvingen wij de grote giraffe kalf.
De giraffe die wij gekozen hebben is gemaakt van zwart MDF en is uit één stuk gesneden. Onder aan de giraffe hangt het label van Fabryk Design. Totaal niet-storend dit leren label. Ik vind het vooral heel stoer!
De giraffe is, naast het fotobehang, een echt eyecatcher in de slaapkamer. Het maakt Mirthe’s kamer af.
Toen wij de giraffe ontvingen was deze goed verpakt zodat deze niet kon beschadigen.

De giraffe is via de onderstaande link te koop.

FBRK werkt!

We waren onder de indruk van wat er op de flyer staat. Fabryk Design is meer dan een bedrijf met items voor je interieur.
Fabryk Design heeft ook een afdeling genaamd FBRK Werkt!. Een plek, dagbesteding, voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Jongvolwassenen tussen 17-30 jaar krijgen daar een plek om te werken aan sociale- en werknemersvaardigheden. Het streven is dat zij binnen een paar maanden een opleiding kunnen doen of een (betaalde) baan kunnen vinden.

Meer informatie over dit project vind je op fbrkwerkt.nl

Dit project dragen wij een warm hart toe. Zoals jullie weten staan wij voor inclusie, iedereen een kans om te participeren in de maatschappij waarin wij leven

Een gelukkig kind

De afgelopen nachten sliep Mirthe beneden. We waren hard bezig geweest om de kamer voor Mirthe te realiseren.
Gisterenavond was het zover: Mirthe sliep voor het eerst in haar nieuwe kamer!
We weten niet precies wat Mirthe ziet, maar Mirthe leek echt te zien dat er wat anders was aan haar kamer. Ze begon meteen te lachen en te brabbelen. Matthijs las Mirthe nog even voor, ondertussen lachte Mitrthe naar de giraffe.
De kamer is nog niet helemaal af, we hebben nog veel (wilde) plannen.

Maar de giraffe van Fabryk Design is een groot succes!