We kunnen er niet omheen, wederom zitten we in een lockdown. Voor ons als gezin verandert er niet veel. Wij zien alleen familie en bijna geen vrienden. We gaan naar ons werk en naar de supermarkt, verder komen wij nergens.
Tijdens de eerste lockdown ‘vierden’ wij Pasen op een ludieke manier. Mijn ouders, zus en zwager hadden een soort escape room bedacht: EGGscape room. Dit was zo tof!
Helaas kunnen we nu niet fysiek een escape room bezoeken. Online en offline escape rooms bieden dan uitkomst.

Het verhaal

Van www.Circuspiefpaf.nl kregen wij een pakketje opgestuurd. Circus directeur Gerrit Paf had onze hulp nodig. Wij vroegen Jay (10), Noah(8) en Isa (6) (onze neefjes en nichtje) om Mirthe te helpen. Dat zagen zij wel zitten.

Ik opende de envelop. Er kwam een stapel papieren uit en heel veel confetti, wat een feestje!
In de brief van Gerrit Paf stond dat Frappie en Grappie, de grappenmakers van het circus, de kaartjes voor de voorstelling in een kluis hebben gestopt. Om de show op tijd te starten moeten we de code van de kluis kraken. Om de kluis te kraken moesten we puzzels oplossen die Frappie en Grappie voor ons bedacht hebben. De kinderen waren meteen dolenthousiast. 

De opdrachten

Er zijn 5 puzzels/opdrachten die elk weer uit 4 onderdelen bestaan. De uitkomsten vul je in op het antwoordvel.
De eerste puzzel werd al snel opgelost door Isa en Mirthe. Isa liep naar Mirthe, legt het blad op de armleuning van de rolstoel, ze pakte Mirthe’s hand en samen trokken ze lijnen. Zo ontdekten ze de antwoorden van de onderdelen van opdracht één.
De tweede puzzel is mijn persoonlijk favoriet. Zonder al te veel te verklappen kan ik je vertellen dat het te maken heeft met gebarentaal. Jay en Noah vonden dit fantastisch! “Jammer dat Mirthe blind is, anders konden we met haar praten!” “Nu weten we wel onze naam in gebarentaal”.

Kluis gekraakt?

En zo losten we nog 3 raadsels op. Na wat rekenwerk kwamen we op een code van 3 cijfers.
Mijn telefoon lag op Mirthe’s schoot, ik toetste samen met Mirthe de code in. Nu was het spannend… Hebben we alles goed volbracht? Zijn er geen fouten gemaakt?
Toen kwam het verlossende woord: DE KLUIS IS OPEN!! 
Feestje, want we hadden alles goed opgelost! We luisterden nog het berichtje af die Gerrit Paf had ingesproken en vierde de overwinning met chocolademelk en cake.

Circus Pief Paf

Circus Pief Paf is ontworpen en bedacht door een gezin uit het zuiden van het land, bestaande uit Mike (36), Karin (33) en Milan (6). Zij runnen al jaren het platform www.escaperoomsnederland.nl.
Ze bouwen en maken belevingen voor groepen en bedrijven. In deze moeilijke tijd maakt dit gezin  van een nood een deugd. Zo is Circus pief paf ontstaan. 

Op hun website schrijven zij het volgende:

“ We houden ervan om spelenderwijs leren te verwerken in elk spel. Leren zonder dat kinderen het merken. Kinderen gebruiken digitale apparaten om te leren. Dat is prima, maar we geloven echt in het maken van ervaringen die je kunt voelen en aanraken en waar je echt kunt genieten van quality time samen. Zonder beeldschermen.”

www.circuspiefpaf.nl

Escape room met kinderen

Ik had nog niet eerder een escape room voor en met kinderen gespeeld. Maar wat is het een feest om dit samen te doen. Er zitten zoveel mooie elementen in. We moesten samenwerken, logisch nadenken, sorteren, tellen, het was ook nog eens goed voor de motoriek. Je kan er voor kiezen om de timer op een 60 minuten te zetten. Met de kinderen hadden we besloten om geen tijdslimiet er aan te koppelen. Wat was het heerlijk om quality time met deze kanjers te hebben. Maar ook zeker onderling en met Mirthe.

Toen ik de kinderen vroeg wat zij het leukste vonden, hadden ze elk een ander onderdeel benoemd. Er zit dus voor ieder kind iets in. Ik raad je zeker aan om een escape room met je kinderen te doen. Het is een verrijking.

Het spel dat wij gespeeld hebben is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5 tot ongeveer 8 jaar, maar zoals je gelezen hebt is het geschikt voor het hele gezin!

Er is ook een nieuw spel!
Milanus & Pip en de Wonderspreuk. Een spel vol met magie en toveren. Waan je als een echte Harry Potter in dit escaperoom spel voor kinderen van 8 t/m ongeveer 12 jaar. 

Winactie

Enthousiast geworden?
Dan hebben wij goed nieuws.
Wij mogen een escape room weggeven!
De actie komt op de blog, in de vlog, op Facebook en Instagram. Zo kan iedereen meedoen.
Er wordt maar één spel weggegeven.

Wat moet je doen?
* Laat een reactie achter dat jij meedoet.

Heb je social media? Deel dan de actie en zorg dat je ons tagt!

Op woensdag 23 december maken wij de winnaar bekend.